ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін надав право тепловикам знижувати чинні тарифи в залежності від ціни на газ

Кабмін надав право тепловикам знижувати чинні тарифи в залежності від ціни на газ

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні надав можливість теплогенеруючим підприємствам знижувати чинні тарифи на тепло в залежності від ринкових цін на газ.
Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні надав можливість теплогенеруючим підприємствам знижувати чинні тарифи на тепло в залежності від ринкових цін на газ. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. 
 
«Сьогодні на рівні уряду ми ухвалили постанову, яка дозволяє вам фактично на місцях врахувати ринкову ціну на газ. Фактично, ви можете відкоригувати те, що люди отримують в платіжці, на різницю між ринковою ціною і ціною, яка сьогодні закладена в тарифі», - сказав він.
 
За словами прем'єра, сьогодні теплогенеруючі підприємства в своїх тарифах враховують торішню ціну на газ в розмірі 7482 гривні за тисячу кубометрів, тоді як сьогодні ринкова ціна блакитного палива є набагато нижчою. 
 
«Звичайно, по всій країні тарифи різні, оскільки вони включають транспортування і все інше, але сьогодні в тарифі у людей сидить ціна 7482, тобто, фактично тариф розрахований на основі торішніх цін. Фактично сьогодні люди платять так, як ніби газ коштує не 5100, а 7400, і це те, з чим ми не можемо миритися», - підкреслив прем'єр.
 
За словами присутньої на зустрічі Міністра розвитку громад і територій Альони Бабак, Кабмін вніс зміни до урядових постанов, які регулюють постачання послуг опалення і правила постачання теплової енергії. 
 
«У цих постановах уряд надав право теплопостачальним підприємствам працювати за законами ринку. В якому сенсі? Давати знижку споживачам, якщо є можливість», - сказала вона.
 

За її словами, кошти, які підприємства економлять на ціні газу, наразі йдуть на погашення старих боргів. Однак, на думку міністра, такий механізм є несправедливим стосовно тих споживачів, які платять вчасно. 

 
Коментарі (0)