ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКабмін не дозволив керівництву «Нафтогазу» збільшити собі премії

Кабмін не дозволив керівництву «Нафтогазу» збільшити собі премії

Кабінет Міністрів України відхилив фінансовий план НАК "Нафтогаз України", яким передбачалося збільшення розміру винагород вищого управлінського персоналу

Кабінет Міністрів України відхилив фінансовий план НАК "Нафтогаз України", яким передбачалося збільшення розміру винагород вищого управлінського персоналу, пише "Главком".

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", не дивлячись на очікувані збитки, планувала знову підвищити виплати своєму топ-менеджменту. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на проект фінансового плану компанії на 2019 рік.

Документ був переданий на затвердження до Кабінету Міністрів, який його відхилив.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі, зокрема, звернув увагу НАК на позицію наглядової ради компанії щодо рівня винагороди голови правління Андрія Коболєва, який повинен становити 50% місячного посадового окладу, передбаченого контрактом, без виплати щомісячних і квартальних премій.

У запропонованому проекті фінплану на виплати вищому управлінському персоналу (шість членів правління і вісім директорів напрямків) передбачалося виділити 820 млн грн (у 2018 році ця сума становила 681,7 млн ​​грн). В середньому кожен топ-менеджер НАК повинен був отримати за рік майже 59 млн грн ($ 2,2 млн). Причому більш 656 млн грн із загального обсягу виплат - це бонуси за виконання цільових показників за результатами 2019 року, пише "Главком".

Адміністративні витрати центрального офісу "Нафтогазу" в 2019 році планувалося збільшити на 39% - до 5,1 млрд грн.

У той же час проект фінплану передбачає дефіцит обсягом 90 млрд грн, покриття якого планується за рахунок кредитів, відзначає видання.

Щорічне зростання зарплат топ-менеджерів НАК став можливим завдяки різкому подорожчанню газу. Воно привело до зростання обороту "Нафтогазу", а саме до цього показника уряд України в 2015 році прив'язав розмір зарплат управлінців державних акціонерних компаній, говориться в публікації.

Влітку 2018 року наглядова рада "Нафтогазу" прийняв рішення виплатити 41 співробітнику компанії премії на загальну суму понад $ 46 млн за те, що Стокгольмський арбітраж задовольнив позов української сторони до "Газпрому" про недостатніх обсягах транзиту.

Тоді повідомлялося, що Коболєв отримав 207 млн ​​грн ($ 7,9 млн), а комерційний директор Юрій Вітренко - 158 млн грн ($ 6 млн).

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що стурбований таким розміром премій, і написав лист-звернення до наглядової ради НАК. Йому відповіли, що не мають наміру переглядати своє рішення.

 

 
Коментарі (0)