ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін не має наміру зменшувати норми споживання газу

Кабмін не має наміру зменшувати норми споживання газу

У Кабміні заявили, що діючі норми споживання газу для одержувачів субсидій немає підстав.

У Кабміні заявили, що діючі норми споживання газу для одержувачів субсидій немає підстав.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що переглядати діючі норми споживання газу для одержувачів субсидій немає підстав.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на "Урядовий портал".

"Зараз потрібно вже говорити не про зменшення норм, а про те, щоб дати людям реальну можливість економити газ і тепло. Я не підтримую ніяк перегляду норм. Якщо така пропозиція буде від кого-то звучати, я буду виступати категорично проти", - сказав Розенко.

Крім того він зазначив, що реальним кроком до енергозбереження є встановлення системи персонального обліку тепла у багатоквартирних будинках.

"Люди реально не можуть зменшити температуру батарей в квартирі, тому що немає технічної можливості це зробити. А навіть якщо є така можливість, то на суму в платіжці це реально не впливає, тому що є цей "загальний котел" розрахунків. Тому треба рухатися у напрямі встановлення лічильників і установки системи персонального обліку тепла у багатоквартирних будинках", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін затвердив обсяг страхового запасу природного газу на випадок виникнення кризової ситуації на 2018 рік.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" планує скоротити накопичення запасів газу до наступного опалювального сезону. Згідно з проектом фінансового плану компанії на 2018 рік, об'єм накопичення газу в ПСГ станом на 15 жовтня 2018 року планується на рівні 13.8 млрд куб. м, що на 10% менше, ніж у попередньому році.

На початку березня великі промислові споживачі газу в Україні за рахунок введеного обмеження зменшили використання блакитного палива на 11% або до 37 млн кубометрів на добу.

 

 
Коментарі (0)