ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін не наважується підняти вартість газу для населення

Кабмін не наважується підняти вартість газу для населення

Кабінет міністрів все ще не прийняв рішення про підвищення тарифу на природний газ для населення з 1 квітня 2016 року, про який йшла мова в домовленостях України з Міжнародним валютним фондом, як головним своїм кредитором.

Як повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, ціна газу должнв бути підвищена до 75% від імпортної ціни.

«У меморандумі з МВФ була досягнута домовленість в минулому році, що необхідно піднімати ціну газу до 75% від імпортної ціни. І на сьогодні такий рівень становить 5 500 грн. Чи не 10 000, не 7 000, а 5 500, приблизно. Але такого рішення на даний момент немає », - сказав міністр.

За словами міністра, поки що рано говорити про підвищення ціни на газ вже з 1 квітня, так як переговори з Міжнародним Валютним Фондом ще тривають.

Як відомо, мінімальний тариф на газ для населення встановлюється в опалювальний сезон для споживачів, які використовують газ для опалення, а також для підприємств ТКЕ, які надають послуги з централізованого теплопостачання.

Разом з тим, Дмитро Вовк, голова Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) висловлює впевненість, що з 1 квітня відбудеться підвищення тарифу на газ для населення і теплокомуненерго з 3600 до 5500 грн за тис. Куб. м, або на 53% від поточного тарифу.

В даний момент Україна і МВФ ведуть переговори з багатьох питань щодо програми співробітництва

Якщо меморандум буде схвалений, Україна отримає третій транш кредиту МВФ, в розмірі 1,7 млрд доларів США, а так само, дозволить прівлешь додаткові кошти від США, Євросоюзу та Світового банку на загальну суму 2,3 млрд дол.

Нагадаємо, в Україні з 1 березня почали діяти нові тарифи на електроенергію.

З 1-го березня по 31 серпня 2016 року найбільш економні міські споживачі (до 100 кВт-годин на місяць) будуть платити по 57 копійок за кВт-годину (з пдв), тоді як зараз вони платять по 45,6 коп.

За обсяг, спожитий понад 100 кВт-годин і до 600-т, тариф виросте до з 78,9 до 99 копійок, за обсяг, який перевищує 600 кВт-год на місяць, платити доведеться по 1,56 грн за кВт-годину, при нинішньому тарифі в 1,479 грн.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Березня 2016 p. 21:46
Вже з лютого 2016 року оплату за газ збільшили у 2 рази (!), збільшивши так звані норми споживання. У такому разі природньо було б перерахувати субсидію, тобто збільшити її, як мінімум , у 2 рази, адже субсидія розраховувалась по старим нормам споживання. Обманом і шахрайством це важко назвати, оскільки останні припускають все-таки якесь мистецтво фокусника. а тут просто наглий грабунок.