ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін обіцяє автоматичне щорічне підвищення пенсій

Кабмін обіцяє автоматичне щорічне підвищення пенсій

Проект пенсійної реформи, розроблений і схвалений Кабміном, передбачає автоматичне щорічне осучаснення пенсій для українців.

Про це під час години уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Не буде більше того, що люди будуть 5-7-10 років чекати осучаснення пенсій. Ми закладаємо в цю систему автоматичне осучаснення пенсій кожен рік. Не менше 50% зростання середньої заробітної плати, не менше 50% від інфляції. Це означає, що більше може бути, але менше 50% – ніколи", - сказав Гройсман.


Так само, за його словами, після досягнення пенсійного віку громадяни без трудового стажу повинні отримувати соцдопомогу Після виходу на пенсію громадяни України живуть ще в середньому 18 років. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. "Коли ми виходимо на пенсію, людина, яка досягає пенсійного віку, на пенсії в середньому живе 18 років", - заявив Гройсман.

За словами глави уряду, після досягнення пенсійного віку громадяни, які не мають трудового стажу, повинні отримувати соціальну допомогу від держави замість пенсії. Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що в Україні 8 з 12 млн пенсіонерів з травня отримують пенсію у розмірі 1312 гривень в місяць, а тому живуть за межею бідності.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Травня 2017 p. 22:01
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи з ініціативи держави, тобто по незалежним від працівників причинам позбавлені засобів існування, тому вимушені жити на утриманні своїх сімей.---------------------------- ----------------І як же їм тепер не порадіти за працюючих пенсіонерів (за віком), які почали отримувати підвищені зарплати і пенсії.