ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін обіцяє іпотечні кредити дешевше 10%

Кабмін обіцяє іпотечні кредити дешевше 10%

Український уряд в особі Міністерства економіки та Міністерства фінансів України спільно з Національним банком розробляє окрему програму для стимулювання вітчизняної економіки

Український уряд в особі Міністерства економіки та Міністерства фінансів України спільно з Національним банком розробляє окрему програму для стимулювання вітчизняної економіки. Про це повідомив глава Кабінету міністрів.

За словами чиновника, недавня реформа щодо встановлення іпотечного кредиту на 10% не є підсумковим рішенням з боку уряду.

«10% - це не межа, ми хочемо іпотеку ще дешевше», - заявив він.

Також глава уряду підкреслив, що зараз Кабмін активно веде переговори з НБУ, уточнюючи запитання, чи зможе Нацбанк давати українцям дешеву іпотеку.

У перспективі, іпотечний відсоток повинен знизитися завдяки дії окремих програм стимулювання.

«Іпотека дає хороший мультиплікатор для бізнесу», - вказав на важливість цього питання прем'єр.

Нагадаємо, що діючий глава держави Володимир Зеленський оголосив про старт пріоритетної державної програми, яка пропонує українцям іпотеку під 10% річних.

Дешеві кредити на житло - досить болюча тема в Україні з урахуванням того, що в країні найвищі іпотечні відсотки в Європі. Крім того, програма повинна вивести з кризи будівельну галузь.

 

 
Коментарі (0)