ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін обіцяє залишити населенню пільгові 100 кВт-год електроенергії

Кабмін обіцяє залишити населенню пільгові 100 кВт-год електроенергії

За словами заступника міністра, пропозиція про скасування такого пільгового тарифу висувають інвестори в поновлювані джерела енергії

В уряді не розглядається питання скасування пільгового тарифу (90 коп / кВт-год, що майже вдвічі нижче, ніж на наступні обсяги споживання - Ред.) для населення на перші 100 кВт-год спожитої електроенергії в місяць, повідомив заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Костянтин Чижик.

«Зараз немає, не розглядається питання про зняття цієї пільги. Розмови про це йшли і йдуть, але є принципова позиція президента країни, що ми не піднімаємо тарифи для населення », - сказав він в інтерв'ю інтернет-порталу« енергореформи ».

За словами заступника міністра, пропозиція про скасування такого пільгового тарифу висувають інвестори в поновлювані джерела енергії як один з варіантів зменшення дефіциту коштів на оплату виробленої ВДЕ електроенергії.

«Це було одне з перших пропозицій інвесторів ВДЕ. Але ми не будемо піднімати тарифи для населення, оскільки це неправильно, щоб пенсіонер, студент або вчитель зі своєї зарплати оплачував один з найвищих «зелених» тарифів в світі », - зазначив чиновник.

При цьому Чижик додав, що «зелений» тариф в Україні поки не досягає однієї з поставлених цілей - забезпечення країни чистою енергією і зменшення викидів СО2, оскільки для балансування ВДЕ збільшуються обсяги роботи теплової генерації, проте Мінекоенерго працює над цим.

 

 
Коментарі (0)