ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін оприлюднив Положення про покладення спецобов’язків на учасників ринку електричної енергії

Кабмін оприлюднив Положення про покладення спецобов’язків на учасників ринку електричної енергії

Кабмін оприлюднив Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії
Кабінет міністрів оприлюднив Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії, про це повідомила прес-служба Кабміну.
 
Відповідна постанова опублікована на Урядовому порталі.
 
Згідно з постанови, спеціальні обов’язки продавати частину виробленої електроенергії задешево поклали на НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго" - з 1 липня 2019 року до 31 грудня 2020 року.
 
Постачальники універсальних послуг (ПУП) мають купувати до 80% необхідної електроенергії для населення у "Енергоатома" (до 60% від всієї відпущеної електроенергії) та "Укргідроенерго" (до 20% відпуску елеткроенергії).
 
Граничну вартість електроенергії має вирахувати Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг на основі середньозваженної ціни виробника за останні три місяці до старту ринку. Також комісія має визначити необхідні обсяги електроенергії, на основі даних ПУП, операторів систем розподілу та оператора системи передачі.
 
Решту електроенергії ПУП мають купити в інших учасників. 
 
ПУП мають право отримувати компенсацію витрат, понесених через виконання спеціальних обов’язків. Розмір та порядок компенсації має розрахувати НКРЕКП.
 

Компенсацію за PSO постачальникам електроенергії для населення має виплачувати оператор системи передачі.  

 
Коментарі (0)