ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін підтримав постанову про виплату щомісячної компенсації пенсіонерам старше 75 років

Кабмін підтримав постанову про виплату щомісячної компенсації пенсіонерам старше 75 років

Кабінет міністрів підтримав проєкт постанови, який передбачає виплату щомісячної компенсації для пенсіонерів, старше 75 років, які отримують пенсію у розмірі менше ніж 1712 гривня
Кабінет міністрів підтримав проект постанови, який передбачає виплату щомісячної компенсації для пенсіонерів, старше 75 років, які отримують пенсію у розмірі менше 1712 гривень, про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.
 
“Міністерство соціальної політики підготувало проект постанови “Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому”. Проект розроблено з метою забезпечення у 2021 році послідовних заходів уряду щодо реалізації доручення Президента України по підтримці найбільш вразливих категорій осіб. Отже, проектом акта пропонується перше: встановити щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 400 грн пенсіонерам, старше 75-річного віку, в яких розмір пенсійної виплати не перевищує розмір середньої заробітної плати доходу в Україні, з якого сплачувалися страхові внески”, - сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.
 
Міністерство визначає механізм надання такої компенсаційної виплати для таких осіб і фіксують, що найменша пенсійна виплата для цієї категорії не має бути меншою, ніж 2,5 тис. грн.
 
“Такий крок уряду дозволить адресно підвищити мінімальні пенсійні гарантії - це для більш ніж 1 млн пенсіонерів, які зараз мають стаж не менше, 20 для жінки, 25 для чоловіка страхового стажу, з 1712 грн, так, як є сьогодні, до 2,5 тис. грн. Тобто, це фактично ми підвищуємо для цієї категорії пенсіонерів пенсійні виплати на 46%, що, я вважаю, є таким хорошим і безпрецендентним кроком. Друге, що пропонується цією постановою - ми продовжуємо у 2021 році виплату щомісячних компенсацій в розмірі до 500 грн пенсіонерам, старше 80-річного віку. Це та програма, яку ми запровадили з вами в цьому, 2020 році. Ми пропонуємо дещо розширити коло її одержувачів”, - додала міністр.
 
За її словами, таким чином до цього переліку потраплять пенсіонери, у яких пенсія не досягає середньої заробітної плати в Україні, за яку сплачено у 2020 році.
 
“Починаючи з 2022 року зазначені компенсаційні виплати для пенсіонерів 80+ і 75+ ми вважаємо, вони мають індексуватися, так, як це робиться, на показник індексації пенсій, що дозволить запобігти подальшому збільшенню різниці в розмірах пенсій… Ми пропонуємо з 2021 року визначати 1 березня датою індексації пенсій. Ми передбачаємо, що пенсії будуть проіндексовані для більш ніж 9 млн пенсіонерів, але орієнтовне підвищення. Так, як ми вже знаємо на практиці, отримають близько 8 млн пенсіонерів”, - сказала Марина Лазебна.
 

Уряд підтримав проект постанови без доопрацювання. 

 
Коментарі (0)