ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Кабмін передав в управління НАК "Нафтогаз Україна" ще 6 ТЕЦ

Кабмін передав в управління НАК "Нафтогаз Україна" ще 6 ТЕЦ

Уряд передав державні ТЕЦ з управління Фонду держмайна до НАК «Нафтогаз України». Державники вважають, що це дасть змогу здійснити заходи, щоб відповідні ТЕЦ були забезпечені всім необхідним до старту опалювального сезону.
Кабінет міністрів України передав до статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" майновий комплекс ДП "Севєродонецька теплоелектроцентраль", а також акції АТ "Дніпровська ТЕЦ", ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ", АТ "Криворізька теплоцентраль", АТ "Херсонська ТЕЦ", АТ "Одеська ТЕЦ". Ці ТЕЦ виключили з переліку об’єктів великої приватизації.
 
Про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Уряд затвердив постанову, яка передає державні ТЕЦ від управління Фондом державного майна до НАК "Нафтогаз України". 
 
В Уряді впевнені, що це дозволить здійснити заходи, спрямовані на забезпечення ТЕЦ всім необхідним до старту опалювального сезону.
 
Глава Уряду, Денис Шмигаль, звернувся до керівників органів місцевої влади, на території яких перебувають вказані ТЕЦ.
 
"Якщо у вас є впевненість, що ви можете краще управляти підприємствами, то ви можете звернутися до Кабміну і ми розглянемо передачу вам відповідних об'єктів", - додав прем'єр і нагадав, що саме у сфері відповідальності керівників органів місцевої влади перебуває питання тарифів на тепло.
 

Нагадаємо, ще наприкінці серпня минулого року Антимонопольний комітет України дав дозвіл на передачу шести ТЕЦ, що знаходяться в управлінні ФДМ, в управління Нафтогазу. Фонд державного майна, своєю чергою, упродовж тижня повинен передати пакети акцій та єдиний майновий комплекс ДП "Севєродонецька теплоелектроцентраль". 

 
Коментарі (0)