ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін передумав позбавляти субсидій споживачів лічильників

Кабмін передумав позбавляти субсидій споживачів лічильників

Постанову було знято з розгляду урядом

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 22 серпня, не приймав рішення про скасування субсидій на природний газ для споживачів без газових лічильників.

Про це повідомив прес-секретар прем'єр-міністра Василь Рябчук, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"Така постанова не приймалася, вона була знята з розгляду", - сказав він.

Зазначимо, що згідно з підготовленим Мінсоцполітики проектом постанови, з 1 жовтня пільги і субсидії не повинні надаватися споживачам, які не забезпечили самостійного встановлення індивідуальних лічильників і письмово відмовилися від їх встановлення за рахунок державного бюджету або власних коштів операторів газорозподільних систем.

Нагадаємо, що в грудні минулого року Верховна Рада зобов'язала газові компанії встановлювати індивідуальні лічильники.

У січні 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон про нові правила установки газових лічильників.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
23 Серпня 2018 p. 18:35
Будинкові лічильники газу для олігархів-монополістів виявилися збитковими, оскільки обмежують їм можливість обкрадати населення. Якби не ті лічильники, то вони, збільшивши нормативи, накинули б на будинок вдвічи більше кубів, ніж спалюється згідно лічильника.--------------------------------------------------------- Так лічильник, який вони самі встановили , тепер же їм і заважає...
Коля Пухов
23 Серпня 2018 p. 18:39
Щодо енергозбереження, то працівники державних бюджетних установ, часто на протязі усього робочого дня мікроволновками, електрочайниками та іншими електроприладами спалюють державну електроенергію. К Навіщо те енергозбереження, адже держава розрахується за будь-яку кількість спаленої для особистих потреб електроенергії. -----------------------------------------------------А тепер уявіть, що буде, якщо дома у цих держпрацівниць поставлять ІНДИВІДУАЛЬНІ ГАЗОВІ ЛІЧИЛЬНИКИ - вони за для економії газу і усю їжу для своєї сім"ї будуть готувати на роботі. -----------------------------------------------У нас працівники держустанов складають переважну більшість зайнятого населення , але вони не виробляють ні матеріальних речей, ні духовних цінностей. Тобто, їх завищене енергоспоживання не є виправданим.