ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін погодив законопроєкт про зміну процедури приєднання до електромереж

Кабмін погодив законопроєкт про зміну процедури приєднання до електромереж

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії" щодо зміни процедури приєднання до електричних мереж та створення передумов для зменшення оплати за нього
Кабінет міністрів схвалив законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії" щодо зміни процедури приєднання до електричних мереж та створення передумов для зменшення оплати за нього. 
 
Про це повідомила пресслужба Мінекоенерго.
 
"Пропонується розділити ставку стандартного приєднання для замовника на дві складові (за лінійну складову і за потужність), розділити функції стосовно державного контролю за процесом приєднань між регулятором і Держенергонаглядом, а також розширити повноваження регулятора", - йдеться у повідомленні.
 
Зокрема вказано, що уряд пропонує посилити відповідальність операторів систем розподілу і оператора системи передачі за порушення законодавства у процесі приєднання споживачів.
 
У законопроекті передбачено:
  • нова формула визначення ставки плати за потужність. А саме: додатковий понижуючий параметр — коефіцієнт одночасності.
  • зміна вартості стандартного приєднання для замовника – розбили на лінійну складову і складову за потужність.
  • посилення державного контролю за приєднаннями, збільшення повноваження НКРЕКП і Держенергонагляду. А також розділення функції щодо державного контролю за процесом приєднань між регулятором і Держенергонаглядом, який у режимі єдиного вікна прийматиме скарги замовників щодо порушень у процесі приєднань та виноситиме приписи, обов’язкові до виконання монополістами. А от регулятор, отримавши подання на штрафи від Держенергонагляду, виступатиме арбітром і застосовуватиме штрафні санкції.
  • окрема процедура приєднання для великих забудовників - включення до інвест-програм природних монополістів заходів з прискорення приєднань. 
 
Коментарі (0)