ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін пообіцяв підвищення акцизу на газ

Кабмін пообіцяв підвищення акцизу на газ

Вирішення питання підвищення акцизу на автогаз — це перспектива кількох місяців.

 

Вирішення питання підвищення акцизу на автогаз — це перспектива кількох місяців. Про це сказав голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час свого виступу на конференції з питань розвитку українського ринку нафтопродуктів Petroleum & LPG Ukraine 2023, яка проходить зараз у Києві.

«Біля 60 млрд грн акцизів і ПДВ становили надходження коштів у бюджет цього року», — сказав Гетманцев, зазначивши, що підвищення акцизу на автогаз — це перспектива кількох місяців.

«Єдиний аргумент, чому раніше акциз на газ був низьким, полягає в тому, що колись на ринку LPG були сильніші лобісти, ніж на ринку бензинів. Співвідношення повинно бути в енергомісткості. Якщо застосовуємо цю логіку при ставці на бензин 213 євро за 1000 л, ставка на газ повинна бути 160-170 євро. Це європейська практика», — зазначив він.

Як писав enkorr раніше, Данило Гетманцев вважає, що акциз на автогаз має бути збільшено. Причому, з його слів, ідея збільшення акцизу на автогаз обговорюється на рівні Кабінету міністрів.

 

 

 
Коментарі (0)