ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін повинен розглянути питання перебування на посаді чотирьох членів НКРЕКП - рішення суду

Кабмін повинен розглянути питання перебування на посаді чотирьох членів НКРЕКП - рішення суду

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Кабінет міністрів розглянути питання перебування на посаді чотирьох членів НКРЕКП
Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Кабінет міністрів розглянути питання перебування на посаді чотирьох членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, включаючи її главу Валерія Тарасюка, призначених на посади указом президента від 29 жовтня 2019 року.
 
"Зобов'язати Кабінет міністрів вжити заходів щодо розгляду питання щодо звільнення членів НКРЕКП Валерія Тарасюка, Руслана Кайдаша, Ольги Бабій і Олексія Магди або продовження терміну їх повноважень на посадах відповідно до законодавства", - зазначено в рішенні суду від 16 березня, повний текст якого підписаний 29 березня.
 
Суд постановив, що повноваження Тарасюка і членів НКРЕКП Кайдаша, Бабин і Магди закінчилися по закінченню трьох місяців, з дати їх призначення (жовтень 2019 роки), оскільки призначені вони були тимчасово до моменту призначення постійних членів НКРЕКП після проведення відкритого конкурсного відбору.
 
Суд вказав, що Кабмін ще в грудні 2019 року одержав повноваження звільнити тимчасових членів НКРЕКП і призначити конкурсний відбір для вибору нових, але до сих пір так і не зробив цього.
 
Відповідно, згідно з рішенням суду, після закінчення терміну перебування на посаді за указом президента рішення НКРЕКП приймаються неправомочним і некомпетентним складом.
 
Рішення суду ухвалене за позовом компанії ТОВ «Техноинвест» (Київська область.)
 
Нагадаємо, чинний склад НКРЕКП був призначений в жовтні 2019 року указом президента Зеленського терміном на 3 місяці. Однак 4 члени комісії, включаючи главу Тарасюка, як і раніше займають ці посади.
 

У 2020 році питання неконституційності НКРЕКП почав розглядати Конституційний суд України. 

 
Коментарі (0)