ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаКабмін: Приєднанню до зеленого угодою немає альтернативи

Кабмін: Приєднанню до зеленого угодою немає альтернативи

Приєднання до Європейського зеленому угодою є безальтернативним шляхом для України, оскільки наша держава межує з Європейським Союзом і прагне стати його частиною.

Приєднання до Європейського зеленому угодою є безальтернативним шляхом для України, оскільки наша держава межує з Європейським Союзом і прагне стати його частиною.

Про це в інтерв'ю Укрінформу за підсумками шостого засідання Ради асоціації Україна - ЄС заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

"Європейське зелене угоду - це стратегія трансформації та економічного зростання. Ми працюємо за двома напрямками. Перший - ми говоримо Європейського Союзу:« Ось можливості України, яким чином ми можемо допомогти вам реалізувати ваше угоду ". Це різні технології, розроблені нашими вченими, це можливість нарощування експорту біоетанолу в ЄС, це водневі технології, які зараз у всіх на вустах. А другий трек - яким чином ЄС може допомогти нам здійснити «зелений» перехід, який ми з ними зіставляємо і синхронізуємо ", - сказав чиновник.

Кулеба поінформував, що Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища вже представило на публічне обговорення концепцію цього "зеленого" переходу і всередині країни, і в ЄС.

"Це безальтернативний шлях, якщо ти живеш поруч з Європейським Союзом і хочеш стати його частиною", - акцентував він.

Віце-прем'єр-міністр нагадав, що уряд створив міжвідомчу робочу групу під його головуванням, яка буде курирувати саме участь України в Європейському зеленому угоді.

За його словами, першочергове завдання полягало в тому, щоб Євросоюз побачив Україну не як сусіда, а як невід'ємну складову Європейського зеленого угоди.

"Він нас побачив, і в підсумковому документі Ради асоціації це зафіксовано. Тепер наступний крок - ми повинні надати Європейському Союзу конкретні напрямки, за якими будемо робити внесок в реалізацію цієї угоди. Ми зараз працюємо з усіма міністерствами, щоб підготувати такий документ", - повідомив віце-прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, за підсумками Ради асоціації Україна і ЄС досягли згоди щодо подальшої співпраці з декарбонізації і захисту навколишнього середовища, а в тексті підсумкового документа ці зусилля визнані як частина Європейського зеленого угоди.

 
Коментарі (0)