ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГКабмін прийняв нову норму споживання газу для населення без лічильників - 3,28 куб. м

Кабмін прийняв нову норму споживання газу для населення без лічильників - 3,28 куб. м

Кабінет міністрів України прийняв постанову про встановлення норм споживання газу для населення без лічильників на рівні 3,28 кубометрів на людину.
Кабінет міністрів України прийняв постанову про встановлення норм споживання газу для населення без лічильників на рівні 3,28 кубометрів на людину.
 
Зазначені норми споживання всього на 0,01 кубометр менше, ніж в загальмованому раніше за рішенням суду постанові (3,29 кубометрів).  Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
 
Текст Постанови №143 від 27 лютого 2019 року «Питання споживання природного газу» вже опублікований на сайті Урядового порталу.
 
Нова Постанова практично повністю копіює попередню:
 
1. Затвердити норми споживання природного газу побутовими споживачами природного газу у разі відсутності лічильників газу згідно з додатком.
 
Норми споживання природного газу побутовими споживачами природного газу у разі відсутності лічильників газу
 

Вид споживання

Одиниця виміру

Норма споживання

Плита газова за наявності централізованого постачання гарячої води

куб. метрів
людино-місяць

3,28

Плита газова у разі відсутності централізованого постачання гарячої води та газового водонагрівача

—“—

5,39

Плита газова та газовий водонагрівач

—“—

10,49


 
2. Установити, що:
  • застосування норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу, затверджених пунктом 1 цієї постанови, здійснюється з 9 серпня 2018 року;
  •  
  • не допускається нарахування та облік заборгованості на особовому рахунку побутового споживача за природний газ, яка виникла у зв’язку з втратою чинності постановами Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 р. № 237 “Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників”;
  •  
  • не нараховуються постачальникам природного газу для потреб побутових споживачів заборгованість за природний газ в межах норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових  лічильників, затверджених постановою Кабміну від 8 червня 1996 р. № 619 (ЗП України, 1996 р., № 13, ст. 360), в редакції, що діяла до 1 жовтня 2014 р., а також штрафні санкції, 3 відсотки річних та інфляційні втрати, нараховані на таку заборгованість.

Уряд скасував окремі пункти Постанови №63, прийнятої 30 січня 2019 року, де була вказана норма в 3,29 кубометрів.  

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
04 Березня 2019 p. 21:54
Якщо ви встановите у своїй квартирі індивідуальний лічильник газу, то ваша квартира перетвориться у прохідний двір для різноманітних посадовців псевдогазових служб. Вони будуть приходити зненацька і у самий непідходящий час; і не дуже покладаючись на дверний дзвінок, будуть з усієї сили рвати і викручувати дверну ручку та/або бити у двері. Крім нервів, дверні замки і ручки вони вам точно попсують - як мінімум.--------------------------------------------------------------------Отже, зробіть вибір: загальнобудинковий лічильник газу і об"єктивність нарахувань або індивідуальний лічильник та безкінечні шахрайства і обмани, помножені на постійні візити всіляких контролерів.
Коля Пухов
17 Березня 2019 p. 22:01
Марія Войціцька, ті мешканці, які вдома спалюють мало газу ( і тому б хотіли індивідуальний лічильник) , як правило , на своїй роботі для своїх особистих потреб спалюють величезну кількість електроенергії, за яку не платять ні копійки. То нехай хоч за газ платять нарівні з усіма.