ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін прийняв розпорядження про зниження ціни на газ для Луганської ТЕС

Кабмін прийняв розпорядження про зниження ціни на газ для Луганської ТЕС

Кабмін зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати газ для Луганської ТЕС за суттєво зниженою ціною, що на 40 відсотків менше, ніж ціна газу, за якою його купує населення
Кабмін зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати газ для Луганської ТЕС за суттєво зниженою ціною. За даними представника президента в уряді Андрія Геруса, компанія "ДТЕК Східенерго", яка оперує електростанцією, купуватиме газ за 2895 гривень за тисячу кубометрів без урахування ПДВ і вартості транспортування. Це, за його словами, на 40 відсотків менше, ніж ціна газу, за якою його купує населення.
 
В свою чергу, прес-служба НАК "Нафтогаз Україна" підтвердила наявність рішення уряду та озвучила можливі збитки, яких воно може завдати компанії. Згідно з розрахунками Нафтогазу ідеться про щомісячні збитки у розмірі понад 100 мільйонів гривень.
 
"У разі продовження ситуації у зимовий період із зростанням ринкових цін та обсягів споживання сума збитків сягатиме 250-300 мільйонів гривень щомісячно", - зазначили у пресслужбі компанії. Також у Нафтогазі сказали, що будуть вимагати від уряду компенсувати ці втрати згідно із законом про ринок газу та вважають його рішення втручанням держави у відносини між суб'єктами господарювання.
 
Мета такого рішення - запобігти надзвичайній ситуації в Луганській області. Таким чином в уряді сподіваються запобігти "порушенням режиму надійної роботи" української енергосистеми, забезпечити споживачів безперебійним постачанням тепла, води та електрики. 
 

Нагадаємо,  Холдинг ДТЕК належить українському бізнесмену Рінату Ахметову. 

 
Коментарі (0)