ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГКабмін прийняв рішення по забезпеченню українців продовольством

Кабмін прийняв рішення по забезпеченню українців продовольством

В Україні запроваджено режим для забезпечення стабільної роботи виробників продуктів харчування

 

В Україні запроваджено режим для забезпечення стабільної роботи виробників продуктів харчування. Розрахунки з постачальниками становитимуть трохи більше 10 днів із дати виставлення рахунку. Також створено алгоритм отримання гуманітарної допомоги та її доставки населенню.

Такі рішення ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 26 лютого, повідомляє пресслужба уряду. У Мінекономіки 27 лютого уточнили, що до списку товарів, на які поширюється дія рішення, увійшли:

гречана крупа;

цукор;

борошно;

хліб;

молоко;

макаронні вироби;

яйця;

курятина;

вершкове масло;

питна вода.

"Забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах військового стану. Максимальний термін, за яким тепер проводитимуться розрахунки за поставлені соціально значущі продукти харчування українського виробництва, становитиме не більше десяти календарних днів з дня виставлення постачальником відповідного рахунку", – йдеться у повідомленні.

Щодо отримання гуманітарної допомоги, то Держприкордонслужба та Держмитслужба мають забезпечити спрощений режим перетину кордону України для транспорту, який надає гуманітарну допомогу. При цьому військово-цивільні адміністрації, Нацгвардія, Нацполіція та ДСНС забезпечуватимуть прийняття та зберігання гумдопомоги.

Також Кабмін ухвалив, що все конфісковане на митниці або за рішеннями судів майно в Україні буде передано на потреби Збройних Сил. У тому числі це стосується автомобільного транспорту. 

 

 

 
Коментарі (0)