ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін продовжив термін дії зниженого рівня розрахунку тепловиків перед «Нафтогазом»

Кабмін продовжив термін дії зниженого рівня розрахунку тепловиків перед «Нафтогазом»

Таке рішення спрямоване на забезпечення теплопостачальних підприємств природним газом для сталого проходження опалювального сезону
Кабінет міністрів до 1 травня 2019 року продовжив термін дії норми постанови №867 (від 19 жовтня 2018 року по PSO), згідно з якою необхідний для продовження постачання газу рівень розрахунків підприємств з НАК «Нафтогаз України» за спожитий ресурс дорівнює 78% для теплокомуненерго (ТКЕ ) і 60% - для теплоелектроцентралей (ТЕЦ), замість раніше встановлених 90%.
 
Відповідна постанова Кабміну № 263 від 27 березня 2019 оприлюднено на Урядовому порталі, про це повідомляє прес-служба КМУ.

Уряд постановою №867 від 19 жовтня 2018 року продовжило термін дії спецобязательств НАК «Нафтогаз України» продавати природний газ для потреб населення, релігійних організацій та виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року, переглянувши формулу розрахунку ціни для продажу газу по PSO, (і підвищивши її на 23,5% - до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ) і витратами на транспортування і поставку), уряд вирішив підтримати теплопостачальні підприємства в умовах підвищення тарифу на газ, врегулювавши питання розрахунків ТКЕ і ТЕЦ з НА «Нафтогаз України» за природний газ. 

 
Коментарі (0)