ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін скасував постанову про обмеження тарифів на опалення та гарячу воду

Кабмін скасував постанову про обмеження тарифів на опалення та гарячу воду

Уряд скасував рішення Гройсмана про обмеження тарифів на опалення і гарячу воду. У Кабміні вважають, що скасування постанови "забезпечить стійке проходження опалювального сезону"
Кабінет міністрів України на своєму засіданні 15 листопада прийняв рішення "Про визнання таким, що втратив чинність, постанови від 26 червня 2019 року №560", яким встановлювалися граничні тарифи на опалення і гаряче водопостачання.
 
Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.
 
Постанова №560 уряду Володимира Гройсмана встановив граничні тарифи на:
 
- послугу з постачання теплової енергії для населення 1400 грн (з ПДВ) за 1 Гкал (при наявності приладів обліку) і 35,21 грн (з ПДВ) за 1 кв м (без приладів обліку).
 
- послугу з гарячого водопостачання складе 83,66 грн (з ПДВ) за 1 м куб. за умови підключення полотенцесушителей, і 75,74 грн (з ПДВ) за 1 м куб. при відсутності полотенцесушителей.
 
У Кабміні вважають, що скасування постанови "забезпечить стійке проходження опалювального сезону та усуне загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтованих ставок тарифів".
 

Середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня склав 1,8 тис грн за Гкал, а обмеження тарифу відповідно до скасованою постановою призвело б до додаткових витрат місцевих бюджетів за час опалювального сезону 2019/2020 року на суму 7 млрд грн. 

 
Коментарі (0)