ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін схвалив урядовий проект пенсійної реформи

Кабмін схвалив урядовий проект пенсійної реформи

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уряду 17 травня представив основні положення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій», що пропонує Уряд у рамках пенсійної системи
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уряду 17 травня представив основні положення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій», що пропонує Уряд у рамках пенсійної системи, яка має запрацювати після ухвалення українським Парламентом з 1 жовтня 2017 року.
 
У ході презентації Глава Уряду відзначив, що завданням Кабінету Міністрів був і залишається розвиток національної економіки та можливість віддати українським громадянам те, «що належить їм по праву».  Саме тому з початку року в Україні було підвищено мінімальну заробітну плату, а зараз обговорюється рішення про збільшення пенсій.
 
Він зауважив, що вже зараз Уряд закладає можливість щорічної і автоматичної індексації пенсій, що сприятиме росту добробуту громадян та відчуттю турботи про людей праці.
 
«Наше головне завдання - віддати належне тим, хто сьогодні працює і виробляє національний продукт, хто своєю працею розвиває національну економіку. При цьому ми не повинні забувати про тих, хто десятиріччями працював на благо нашої країни і сьогодні знаходиться на заслуженому відпочинку, але на превеликий жаль, у складних і скрутних умовах», - наголосив Володимир Гройсман.
 
У ході засідання Уряд схвалив проект запропонованих змін і направив його для подальшого розгляду до Національної Ради Реформ. Глава Уряду звернеться до Президента України з проханням якнайшвидше провести таке засідання. Далі проект закону буде направлено в Парламент для обговорення та ухвалення – як того вимагає План дій Уряду та обов’язки України, закріплені в програмі співпраці з міжнародними партнерами.
 
«Після ухвалення  цього закону я беру на себе повну відповідальність за запровадження цього закону і за позитивний результат для українських пенсіонерів. Готовий нести за це абсолютно повністю свою персональну політичну відповідальність», - підкреслив Прем’єр-міністр.
 
Коментарі (0)