ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін скоригував постанову про зниження ціни на газ для населення

Кабмін скоригував постанову про зниження ціни на газ для населення

Кабмін скоригував постанову №293, що суперечила постанові про покладення спецобов’язків на НАК «Нафтогаз України» постачати газ за фіксованою ціною
Кабмін відкоригував постанову №293, що суперечила постанові про покладення спецобов’язків на НАК "Нафтогаз України" постачати газ за фіксованою ціною, про це повідомила прес-служба КМУ.
 
Кабінет міністрів України дозволив НАК "Нафтогаз України" знизити ціну на газ для населення та інших пільгових категорій у травні 2019 року. Таке рішення було прийнято на засіданні Уряду 8 травня 2019 року. 
 
Уряд змінив постанову №293, щоб вона не сперечила постанові №867 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу...". 
 
Тепер постанова №293 вносить зміни до постанови №867 та визначає ціни природного газу для наседення та інших пільгових категорій як "середня арифметична ціна продажу/постачання природного газу НАК "Нафтогаз України" для промислових споживачів за умови попередньої оплати до періоду поставки газу, що діяла у місяці, що передує місяцю продажу/постачання".
 

Якщо ціна газу від НАК "Нафтогаз Україна" для промисловості дорожчає, то для населення мають використовувати фіксовану Урядом ціну. 

 
Коментарі (0)