ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Кабмін створив штаб, який займатиметься підготовкою до опалювального сезону

Кабмін створив штаб, який займатиметься підготовкою до опалювального сезону

Уряд створив Штаб із підготовки до осінньо-зимового періоду 2022/23 років під час воєнного стану. Очолить штаб Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
Уряд створив Штаб із підготовки до осінньо-зимового періоду 2022/23 років під час воєнного стану. Про це розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
 
Очолить штаб Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 
 
Завданнями штабу буде збалансування енергосистеми, проведення ремонтів, оперативне вирішення всіх проблем, формування необхідного рівня комунікацій між усіма задіяними рівнями. 
 
До штабу будуть залучені представники місцевої влади, теплопостачальників, регулятора та державної компанії «Нафтогаз».
 
Ремонтні роботи уже розпочалися там, де це можливо. Міністерство розвитку громад та територій відповідальне за реалізацію проектів відбудови.
 
Також, Кабмін доручив НАК «Нафтогаз України» забезпечити запаси природного газу в українських ПСГ на рівні не менше 19 млрд куб м. 
 
За словами Шмигаля, станом на 1 червня в українських ПСГ зберігається понад 10 млрд куб м природного газу і закачування продовжується. 
 
Також Шмигаль повідомив про попередні оцінки видобутку та споживання газу в Україні за підсумками 2022р. «Уряд прораховує одразу декілька сценаріїв розвитку подій для максимальної готовності до зими», - зазначив Шмигаль.
 
Так, за словами Прем’єра, очікується, що видобуток газу за підсумками року складе 16-19 млрд куб м (минулого року – 19,8 млрд куб м). В той же час, споживання очікується на рівні 21-24 млрд куб м (минулого року – 30 млрд куб м з ВТВ). 
 

«Відповідно, частину газу будемо імпортувати. Потужності для цього є, домовленості із нашими сусідами на Заході ми також маємо», - підсумував Шмигаль. 

 
Коментарі (0)