ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін: У 2019 році субсидії зменшувати не будуть

Кабмін: У 2019 році субсидії зменшувати не будуть

Уряд планує досягти певних середніх показників щодо витрат українців на комунальні послуги

Уряд планує досягти певних середніх показників щодо витрат українців на комунальні послуги. 

Кабінет міністрів України не стане зменшувати субсидії у 2019 році та протягом всього опалювального сезону, а також не планує змінювати сам принцип оформлення субсиді. Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму відеоблозі.

"Субсидії зменшено у цьому році точно не будуть і цей опалювальний сезон всі ті, хто оформив, пройдуть на тих умовах, які вже оформлені. І принцип оформлення субсидій також не зміниться і у наступному році... 

Ми підтверджуємо наш намір досягти показника, щоб в середньому сім'я витрачала більше 15% від сукупного доходу на комунальні послуги. У рамках цього показника ми і будемо триматися", – заявив прем'єр. 

Раніше повідомлялось, що зміни формули нарахування субсидій відбудуться не раніше травня 2020 року, а в нинішньому опалювальному сезоні допомога держави в оплаті комунальних послуг не зменшується. Також, з 1 травня наступного року розмір базової норми плати за житлово-комунальні послуги для одержувачів субсидій зросте з 15% до 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.

 

 
Коментарі (0)