ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаКабмін удосконалив порядок проведення аукціонів з продажу "зеленої" електроенергії

Кабмін удосконалив порядок проведення аукціонів з продажу "зеленої" електроенергії

Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами"
Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами".
 
Зміни сприятимуть збільшенню дохідності гарантованого покупця, повідомляє  пресслужба міністерства.
 
Гарантований покупець зможе продавати електричну енергію, вироблену з відновлюваних джерел енергії, за вдосконаленими правилами.
 
"Попереднє рішення Кабміну забезпечило вихід гарантованого покупця на ринок двосторонніх договорів. Торговельна стратегія гарантованого покупця довела свою результативність. Двосторонні договори, які уклав ГарПок у жовтні 2020 року, дозволили мінімізувати небаланси та отримати компанії додатковий дохід. Водночас, гарантований покупець потребував можливості самостійно визначати обсяги електроенергії для виходу на торги, враховуючи нестандартні продукти для аукціону", - повідомляють в пресслужбі Міненерго.
 
Постанова, прийнята урядом, дає гарантованому покупцю таку можливість.
 

Як зазначала в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, вихід гарантованого покупця на ринок двосторонніх договорів для продажу "зеленої" електроенергії - це один з нетарифних методів врегулювання кризової ситуації, що виникла на ринку відновлюваної енергетики, і підвищення рівня розрахунків за "зеленим" тарифом. 

 
Коментарі (0)