ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКабмін удосконалює програми доступного житла

Кабмін удосконалює програми доступного житла

Кабінет міністрів вніс до розгляду Ради законопроект, за допомогою якого учасники АТО зможуть придбати доступне житлолише за 50% вартості. Решта 50% сплатить держава.

Кабінет Міністрів підтримав Законопроект «Про внесення змін до статті 4 Закону України “Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» та вніс його на розгляд Верховної Ради України.

Внесений на розгляд парламенту Законопроект у разі прийняття дозволить зробити реалізацію державних житлових програм більш ефективною та надасть додаткові преференції учасникам антитерористичної операції при придбанні доступного житла. Зокрема, Законопроектом пропонується визначити, що в рамках програми доступного житла, крім загального розміру державної підтримки - 30% від вартості житла, яка придбається, повинна бути також можливість змінити розмір державної підтримки в залежності від категорії громадян, які мають право на отримання такої підтримки. Завдяки цьому розмір державної підтримки учасникам АТО при придбанні доступного житла буде збільшено до 50% від вартості житла.

Крім того, діючим Законом передбачена також державна підтримка у забезпеченні населення доступним житлом, що полягає у наданні пільгового іпотечного житлового кредиту. Запропонованим проектом Закону передбачається встановлення реальних відсоткових ставок за користування пільговими відсотковими кредитами на придбання житла, що надаються виконавцем державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла.

Як зазначив перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, вказаний законопроект, що розроблявся Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ за участі Фонду «Держмолодьжитло», був позитивно сприйнятий та підтриманий громадськістю. 

«Багато громадських організацій виступили на підтримку Законопроекту «Про внесення змін до статті 4 Закону України “Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва». Гадаю, саме завдяки активній позиції громадськості Уряд звернув увагу на цей законопроект і спрямував його на розгляд парламенту. Тож тепер є всі підстави сподіватись на те, що він буде невдовзі прийнятий та почне працювати на благо громадян України», - зазначив Сергій Комнатний.

 

 
Коментарі (0)