ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін ухвалив фінансові умови казначейських векселів

Кабмін ухвалив фінансові умови казначейських векселів

Уряд встановив граничні обсяги з видачі векселів на погашення боргів, які утворилися у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії.

Кабінет міністрів встановив граничні обсяги видачі  фінансових казначейських векселів для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію. Зокрема, про це йдеться у постанові Кабміну від 26 вересня 2013 року  № 720.

Так, відповідно до статті 22 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік»  встановлюється граничний обсяг видачі фінансових казначейських векселів для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, яка утворилася у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, що вироблялася, транспортувалася та постачалася населенню, тарифам, які затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, у сумі 2,850 мільярдів гривень.

Окрім того, уряд доручив  Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства терміново затвердити форми примірної довіреності органу Державної казначейської служби та примірного договору про проведення розрахунків між підприємствами, які надають послуги з теплопостачання, та постачальниками природного газу для погашення заборгованості за використаний природний газ із застосуванням фінансових казначейських векселів.

Нагадаємо, 10 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект № 3358, який дозволяє Кабміну реструктуризувати заборгованість держбюджету перед місцевими бюджетами за 2013 з різниці в тарифах шляхом видачі казначейських фінансових векселів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон підготував зміни до законодавства, які дадуть можливість погасити заборгованість з різниці в тарифах поточного року. Найближчого четверга законопроект можуть розглянути у парламенті.

 
Коментарі (0)