ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Кабмін: українці можуть оформити субсидію у грудні і отримати компенсацію

Кабмін: українці можуть оформити субсидію у грудні і отримати компенсацію

Відтепер українці зможуть оформити субсидію і після початку опалювального сезону та отримати компенсацію

Відтепер українці зможуть оформити субсидію і після початку опалювального сезону та отримати компенсацію. 

Про це повідомляє прес-служба Кабміну у своєму мікроблозі у Twitter.

«Спростовуємо міфи про субсидії. Якщо ви її не встигли оформити вчасно, не вірте тим, хто каже, що отримати компенсацію вже неможливо. Ті українці, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, можуть це зробити і в листопаді, і в грудні. Держава надасть їм допомогу і компенсує частину комунальних витрат за два місяці з дати початку опалювального сезону», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман раніше заявив, що 6,4 млн родин отримали субсидії. 

«В принципі, навіть порівняно з минулим роком, для більшості громадян України вартість сплати родиною не зміниться, а навпаки в деяких випадках зменшиться. Ми маємо на сьогодні вже призначених субсидій на рівні 6,4 млн родин, це означає, що 6,4 млн домогосподарств отримують державну знижку на оплату житлово-комунальних послуг», - сказав він. В Україні призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 6,4 млн домогосподарств. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи селекторну нараду з питань реалізації програми житлових субсидій у вівторок.

"Ми маємо на сьогодні вже призначених субсидій на рівні 6,4 млн родин. Це означає, що 6,4 млн домогосподарств отримають державну знижку на оплату житлово-комунальних послуг", - повідомив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр зазначив, що серед лідерів на місцях, що демонструють найвищі результати та мали серйозно організовану роботу, - Сумська, Полтавська, Донецька, Черкаська, Вінницька, Київська, Івано-Франківська, Львівська і Волинська області.

Серед областей з найгіршими показниками - Одеська, Закарпатська області та м. Харків. "Ваше завдання, щоб за декілька тижнів ситуація була виправлена. Я вважаю, що це питання організації саме на місцях", - зазначив він, звертаючись до представників місцевої влади. Також нагадаємо, як раніше заявляв міністр соцполітики А. Рева, після підвищення мінімальної зарплати субсидії призначені в опалювальному сезоні 2016-2017 років переглядатися не будуть. Про це міністр заявив 27 жовтня відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу, присвяченого зростанню соціальних стандартів у 2017 році.

«Призначені субсидії переглядатися в цьому році не будуть, оскільки при їх нарахуванні бралися до уваги доходи громадян за 2015 рік», - запевнив Міністр соціальної політики Андрій Рева. 

 

 
Коментарі (0)