ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін виділив11 млн грн на допомогу сім'ям учасників АТО

Кабмін виділив11 млн грн на допомогу сім'ям учасників АТО

Кабмін виділив близько 10.7 млн грн одноразової фінансової допомоги членам сімей 6 загиблих і 23 особам, які отримали інвалідність під час участі в антитерористичній операції (АТО).

Кабмін виділив близько 10.7 млн грн одноразової фінансової допомоги членам сімей 6 загиблих і 23 особам, які отримали інвалідність під час участі в антитерористичній операції (АТО).

Кабінет Міністрів України виділив близько 10.7 млн грн для надання одноразової грошової допомоги членам сімей 6 загиблих і 23 особам, які отримали інвалідність під час участі в антитерористичній операції (АТО).

Згідно з розпорядженням №965 від 20 грудня, кошти виділені Міністерству соціальної політики з резервного фонду державного бюджету. Мінсоцполітики доручено до 27 грудня подати Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів та Державній казначейській службі звіт про використання виділених коштів.

Таким чином, членам сімей 6 загиблих буде виплачено сумарно 4 млн 343 тис. грн (допомога виплачується в розмірі 500 прожиткових мінімумів для працездатних на дату загибелі); а тим, що дістали отримали інвалідність, залежно від групи інвалідності:

I група - 1 людина - 421 тис. грн (250 прожиткових мінімумів для працездатних),

II група - 6 осіб – 1 млн 894 тис. грн (200 мінімумів),

III група - 16 осіб - 4млн 40,3 тис. грн (150 прожиткових мінімумів).

Нагадаємо, на початку грудня Кабінет міністрів України виділив з резервного фонду 1,4 млн грн для надання одноразової грошової допомоги постраждалим учасникам Майдану. 

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон про надання статусу учасникабойових дій тим особам, які були поранені чи втратив здоров’я під час Майдану. 14 листопада Верховна Рада надала статус учасників бойових дій особам, що брали участь у Євромайдані.

 

 
Коментарі (0)