ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін виключає можливість відключень світла

Кабмін виключає можливість відключень світла

Глава Міненерговугілля заспокоює українців, говорить, що в країні не буде віялових відключень електроенергії, при цьому, зазначає, що ситуація з вугіллям залишається складною.

Ситуація з вугіллям на українських теплових електростанціях складна, але відключень не буде. Про це заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає «РБК-Україна».

«По вугіллю ситуація дійсно складна, тому що логістика із зони АТО поки що не працює, але при цьому ситуація збалансована. Відключень не буде. Вугілля йде», - зазначив пан Демчишин.
 
Він додав, що заяви про повернення до відключень електроенергії не більш ніж безпідставна паніка.
 
«Води зараз достатньо і ГЕСи покривають дисбаланс, також імпорт є. Тому все нормально. Антрацитового вугілля мало, але газового достатньо. Всі станції, які працюють на газовому вугіллі, завантажені по максимуму», - зазначив пан Демчишин.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Комітетам Верховної Ради пропонують розглянути проект Закону «Про електроенергетику», який передбачає дозволити КМУ продавати світло на територію проведення АТО.
 
Коментарі (0)