ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКабмін вимагає прискореної реалізації енергоефективних проектів

Кабмін вимагає прискореної реалізації енергоефективних проектів

В уряді наголошують на необхідності швидшої реалізації проектів з енергоефективності та енергозбереження. Чиновники заявляють, що чекати – немає часу.

Уряд доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства швидше реалізовувати проекти з енергоефективності. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.

«Ваше завдання - заставити органи місцевого самоврядування і комунальні підприємства взяти гроші, які ми з вами знайшли. Ремонтуйте водоканали, котельні, вставляйте вікна, утеплюйте будинки. Ви їх повинні вкласти - ви повинні прибрати втрати (в мережах – ред.). Якщо ви не прибираєте втрати, ми вам не даємо тариф або відбираємо ваше житлово-комунальне підприємство, тому що воно є неефективним. Ми не можемо перекладати тотальну неефективність в системі житлово-комунального господарства в рахунки громадянам країни», - звернувся до очільника Мінрегіону Геннадія Зубка пан Яценюк.

За словами пана Яценюка, час для впровадження енергоефективності обмежено.

«Прискорення проектів, швидка подача, освоєння грошей і реальна модернізація житлово-комунального господарства. Часу немає. Напишіть для себе тактичний план, що ми реально можемо зробити до зими, і стратегічний план», - наголосив пан Прем’єр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Державною програмою з енергозбереження вже скористалися тисячі сімей в Україні. За минулий тиждень банки видали кредитів на впровадження енергоефективних заходів на суму понад 20 мільйонів гривень.

 
Коментарі (0)