ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін визначив пріоритетним використання українського вугілля на ТЕС

Кабмін визначив пріоритетним використання українського вугілля на ТЕС

Кабінет міністрів визначив пріоритетним використання українського вугілля при виробництві електричної енергії на теплоелектростанціях України.
Кабінет міністрів визначив пріоритетним використання українського вугілля при виробництві електричної енергії на теплоелектростанціях України.
 
Відповідне розпорядження "Про забезпечення паливної збалансованості електроенергетичної галузі України та безпеки поставок електричної енергії" було прийнято на засіданні уряду в середу з умовою дводенної доопрацювання.
 
"Розпорядження передбачає пріоритетне використання вітчизняного енергетичного вугілля для виробництва електричної енергії на теплових електростанціях", - прокоментувала в.о. міністра енергетики Ольга Буславец.
 
Вона нагадала, що в квітні для забезпечення фізичної та паливної збалансованості енергосистеми міністерство відновило прогнозний енергетичний баланс, на підставі якого в тому числі була розрахована і паливна складова. Однак за результатами моніторингу в травні-червні структури виробництва і паливного балансу було встановлено, що ряд теплових електростанцій не дотримуватися раніше позначених показників.
 
Мова, зокрема, йде про зниження обсягів споживання вітчизняного вугілля при виробництві е / е і його заміщення природним газом.
 

"Така ситуація щодо штучного зниження попиту на вітчизняне вугілля є неприпустимою з урахуванням того, що це призводить до припинення роботи шахт, вимушеного простою, затримки виплати зарплати шахтарям і в цілому зростання соціально-економічної напруженості в регіонах", - сказала Буславец. 

 
Коментарі (0)