ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін вніс електроенергію в список соціально значущих товарів

Кабмін вніс електроенергію в список соціально значущих товарів

Кабмін запровадив державне регулювання цін на електроенергію. Та вніс електроенергію в список соціально значущих товарів для держрегулювання.
Кабінет міністрів України вніс електроенергію в список соціально значущих товарів для держрегулювання, затверджених постановою №341 від 22 квітня 2020 року, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Відповідне рішення міститься в постанові №64 від 1 лютого 2021 року «Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів е/е».
 
Раніше, 18 січня 2021 року Кабмін вніс до переліку соціально значущих товарів природний газ, щоб мати можливість встановити граничну ціну на нього на період карантину.
 
Нагадаємо, що Кабінет міністрів ввів єдиний фіксований тариф для побутових споживачів в розмірі 1,68 грн / кВт-година (з ПДВ) на період з 1 січня по 31 березня і тим самим скасував пільговий тариф для населення в розмірі 0,9 грн / кВт -годину за перші 100 кВт-година місячного споживання і інші пільгові тарифи.
 

Зокрема, в сезонний період з 1 жовтня і по 31 квітня включно побутові споживачі, які користуються електрообігрівом, оплачували е / е за ціною 0,9 грн / кВт-година в обсязі споживання до 3000 кВт-год на місяць і 1,68 грн / кВт-годину - понад 3000 кВт-год. 

 
Коментарі (0)