ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін ввів фіксовану ціну на газ

Кабмін ввів фіксовану ціну на газ

У лютому-березні 2021 середня платіжка буде менше на 500 гривень, за словами прем'єр-міністра

У лютому-березні 2021 середня платіжка буде менше на 500 гривень, за словами прем'єр-міністра.

Кабмін з 1 лютого 2021 року встановив ціну на газ на рівні 6,99 гривень за кубометр для побутових споживачів.

Відповідне рішення прийняли 18 січня, воно буде діяти тимчасово до завершення опалювального сезону.

"Встановити з 1 лютого 2021 на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021, граничну ціну на природний газ за договорами поставки між побутовими споживачами і постачальниками, в тому числі постачальником" останньої надії ", на рівні 6 гривень 99 копійок за 1 куб. метр (з урахуванням ПДВ та плати за транспортування магістральними газопроводами до внутрішніх точок виходу з газотранспортної системи) ", - йдеться в постанові Кабміну.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, 6,99 гривень за кубічний метр газу - це найнижча ціна, яка була зафіксована на українській біржі протягом січня.

Після цього рішення середня платіжка, за словами прем'єра, повинна зменшитися на 500 гривень.

"Це рішення дозволить зменшити платіжки за газ і захистити українців від недобросовісних постачальників. Вище, ніж 6,99 за куб, постачальники не зможуть піднімати ціну. В середньому для українців ціна знизиться на 30%. Для частини громадян ця ціна знизиться майже на 40% ", - зазначив прем'єр.

Крім того, Кабмін визначив граничну ціну на розподіл газу.

"Ми також виходимо на рішення, за яким гранична ціна на розподіл газу не буде вище 1,79 грн", - заявив під час засідання прем'єр-міністр і додав, що рішення НКРЕКП на встановлення граничної межі тарифу зменшить тариф на розподіл по дрібних облгазах на 50 і більше відсотків.

Варто відзначити, що всі споживачі, які уклали річні контракти з постачальниками, будуть платити за газ за цінами, встановленими в договорі.

 

 

 
Коментарі (0)