ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКабмін ввів механізм яким «газзбути» отримують 2,5% маржі від постачання газу «живими» грошима

Кабмін ввів механізм яким «газзбути» отримують 2,5% маржі від постачання газу «живими» грошима

Кабмін встановив механізм, при якому постачальники газу населенню в рамках механізму спеціальних зобов'язань отримають зі спеціальних рахунків на звичайні розподільчі рахунки належні їм 2,5% маржі виключно «живими» грошима
Кабінет міністрів України встановив механізм, при якому постачальники газу населенню в рамках механізму спеціальних зобов'язань (PSO, "газсбити") будуть отримувати зі спеціальних рахунків на звичайні розподільчі рахунки належні їм 2,5% маржі виключно "живими" грошима, передає «Інтерфакс-Україна» .
 
Відповідна норма закріплена постановою Кабміну №667 від 23 серпня, напередодні оприлюдненими на урядовому веб-порталі.
 
Документ передбачає, що при розрахунку нормативу перерахування коштів "газсбиту", буде застосовуватися спеціальний поправочний коефіцієнт, що залежить від того, яка частина поставленого минулого місяця газу покривалася субсидіями.
 
Так, при покритті субсидіями 50% вартості поставленого населенню газу, "газсбити" зможуть отримати на свої розподільчі рахунки 5% від загальної суми надійшли "живих" грошей, а при покритті пільгами 80% вартості - 12,5% від надійшли "живих" грошей .
 
Як повідомлялося, з аналогічною ініціативою Міністерство економічного розвитку і торгівлі України виходило ще в червні, проте тоді документ був розкритикований і відкликаний.

Підприємства групи "РГК" за період з квітня 2016 року по квітень 2017 року реалізували населенню газ загальною вартістю 48,697 млрд грн. З цієї суми 32,56 млрд грн було покрито за рахунок субсидій і пільг, що становить 66,9% від загальної вартості поставленого населенню газу. 

 
Коментарі (0)