ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін взяв під контроль ринок електроенергії

Кабмін взяв під контроль ринок електроенергії

Набула чинності постанова КМУ про порядок вжиття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії.

Вчора набула чинності Постанова № 372 Про порядок вжиття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії, яка була схвалена урядом 13 серпня. Порядок визначає підстави та процедуру прийняття відповідних рішень. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів.

«Зазначеною Постановою передбачено можливі тимчасові надзвичайні заходи на ринку електричної енергії, зокрема обмеження цін на ринку електричної енергії, встановлення учасникам ринку електричної енергії особливих умов купівлі-продажу електричної енергії, встановлення особливих умов експорту або імпорту електричної енергії та інші», – йдеться в повідомленні.
 
Згідно з Порядком, тимчасові надзвичайні заходи можуть вживатися на період, що не перевищує один місяць, причому рішення про їх вжиття приймається на засіданні Кабінету Міністрів України за поданням Міністерства енергетики та вугільної промисловості або Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, а рішення щодо продовження терміну дії заходів приймається також урядом, проте не більш як на один місяць.
 
Зокрема, в КМУ розраховують, що тимчасові надзвичайні заходи матимуть мінімальний вплив на функціонування ринку електричної енергії.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з початку року Україна скоротила експорт електроенергії на 46% порівняно з минулим роком. Мова про постачання електричної енергії до країн ЄС та Білорусію.
 
Коментарі (0)