ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін задоволений впровадженням нової системи надання субсидій

Кабмін задоволений впровадженням нової системи надання субсидій

У Мінсоцполітики вважають, що нова система надання житлових субсидій «реально запрацювала». Хоча, чиновники виділяють деякі складнощі у її реалізації – потрібні нові механізми обміну даними між відомствами.

У Міністерстві соціальної політики відзначили, що нова система надання пільг «реально запрацювала». Проте, певні проблеми з нею все ж є, зокрема – потрібні нові механізми обміну даними між відомствами. Про це сказав очільник відомства Павло Розенко на засіданні уряду. 

«Лише за три тижні, які минули з 1 травня, по допомогу до соціальних служб органів місцевої влади, які гарантують людям захист від підвищення цін на житлово-комунальні послуги, звернулися близько 700 тисяч родин», - сказав він.
 
«Нова реформована система субсидій реально запрацювала… У порівнянні з травнем минулого року у нас уже оформлено субсидій на 400 тисяч родин більше», - заявив Міністр.
 
Пан Розенко констатував, що є певні технічні проблеми, зокрема – потрібні нові механізми обміну даними між відомствами.
 
Очільник Мінсоцполітики сказав, що на деякі системні проблеми потрібно реагувати зміною послідовності нарахування субсидій – зокрема, щодо врахування чи неврахування певних доходів людини.
 
«Є люди, які звертаються за субсидією, але оскільки рівень їхніх доходів дозволяє поки платити, їм відмовляють, ми будемо пропонувати рішення про те, щоб у жовтні, коли прийдуть нові платіжки, вони ще раз не зверталися до управлінь соцзахисту і щоб їм нараховувалася вже автоматично, по першому зверненню», - зазначив Міністр.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українці можуть отримувати житлову субсидію навіть якщо мають заборгованість за ЖКП. Єдина умова припинення надання пільги – несплата громадянами своєї обов'язкової частки.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Травня 2015 p. 17:17
У 2010-2013 роках держава потурбувалася, щоб тисячі найбільш соціально незахищених працівників залишились без роботи у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ. А тепер держава піклується, щоб при нарахуванні субсидії цим позбавленим нею засобів існування людям був штучно , із стелі , приписаний щомісячний дохід к розмірі 1218 гривень. Людина звільнена з роботи з державної установи за п.1 ст.40 КЗпП за розпорядженням державних органів про "ліквідацію" цієї установи і не працевлаштована, тобто не має ніякого доходу саме з ініціативи держави. "Ліквідована " держустанова лише змінила код ЄДРПОУ, робоче місце звільненого працівника не скорочувалось. Рік перебування на обліку у центрі зайнятості не дав позитивного результату. Коли ця людина звертається по субсидію, то посадовці рахують, що вона має дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн. На усі доводи і докази, що вона не працює за розпорядженням державних органів ( тобто, фактично держава вирішила, щоб ця людина не працювала), можна почути роз"яснення посадовців, що це не має ніякого значення. Виходить, що держава фактично забрала у цієї людини засоби існування, але штучно приписує їх наявність. У якій ще країні можливий такий наглий обман?