ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін залишив незмінним тариф на електроенергію для населення ще на місяць

Кабмін залишив незмінним тариф на електроенергію для населення ще на місяць

Кабінет міністрів України продовжив дію ПСО та зберіг ціну на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн / кВт-годину до 1 серпня 2021
Кабінет міністрів України продовжив дію соціальних зобов'язань щодо забезпечення населення електроенергією та залишає до 1 серпня її ціну на рівні 1,68 грн/кВт-год. Постанова від 29 червня 2021 року № 659 вже опублікована на сайті уряду, повідомила пресслужба Кабміну.
 
"Кабмін, зокрема продовжив дію ПСО та зберіг ціну на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн/кВт-год до 1 серпня 2021 року" - говориться у повідомлені.
 
Нагадаємо, з 1 липня 2019 року в Україні запрацювала нова модель ринку електроенергії відповідно до норм закону "Про ринок електричної енергії", ухваленого у 2017 році.
 
Попри відкриття ринку, його регулювання з боку уряду продовжилося, аби уникнути зростання тарифів для населення.
 
Одначе, з 1 січня 2021 року в Україні значно зросли тарифи на комуналку, при чому - як за світло, так і за газ. Це обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.
 

Так, з початку року було скасовано пільговий тариф в 90 коп/КВт-год для населення на перші 100 кВт-год електроенергії і встановлено єдиний тариф на рівні 1,68 грн/кВт-год. Постанова Кабміну, якою підвищується ціна, ухвалена нібито з метою уникнення стрімкого зростання тарифу для населення із січня 2021 року, так пояснили у Міненерго. 

 
Коментарі (0)