ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКабмін залучить $500 млн китайських кредитів для фінансування державного лізингового житла

Кабмін залучить $500 млн китайських кредитів для фінансування державного лізингового житла

Кабмін погодив залучення $500 млн кредиту від CCEC для фінансування реалізації державного інвестиційного проекту «Забезпечення житлом на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу»

Кабінет Міністрів України погодив залучення $500 млн кредиту від Китайської національної корпорації генеральних підрядів (CCEC) для фінансування реалізації державного інвестиційного проекту «Забезпечення житлом на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу», повідомляє прес-служба КМУ.

Кредит під державну гарантію надаватиметься строком на 15 років, ефективна відсоткова ставка складатиме 4,5 % річних. Вибірка кредиту здійснюватиметься окремими траншами згідно із затвердженим графіком фінансування.
 
Впровадженням державного фінансового лізингу в Україні займається Державна іпотечна установа України. За результатами відкритого конкурсу із залучення зовнішніх запозичень для фінансування реалізації цього інвестиційного проекту переможцем стала Китайська національна корпорація генеральних підрядів (CСЕС).
 
Придбання житла у лізинг – це альтернатива кредитування, яка передбачає оренду житла з правом його викупу в кінці терміну. Головна відмінність від кредиту полягає в тому, що лізинг має спрощену процедуру оформлення і деякі податкові пільги для юридичних осіб. Для отримання лізингового фінансування не потрібно оформлення застави, оскільки предмет лізингу належить лізинговій компанії, а право власності переходить до клієнта після повної виплати лізингових платежів.
 
Коментарі (0)