ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Кабмін запевняє, що ТЕЦ та ОСББ отримуватимуть газ за фіксованою ціною

Кабмін запевняє, що ТЕЦ та ОСББ отримуватимуть газ за фіксованою ціною

У межах підготовки до опалювального сезону Уряд ухвалив рішення, що ТЕЦ, ОСББ та інші виробники тепла отримуватимуть газ за фіксованою ціною.
У межах підготовки до опалювального сезону Уряд ухвалив рішення, що ТЕЦ, ОСББ та інші виробники тепла отримуватимуть газ за фіксованою ціною.
 
Про це розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 3 червня, повідомляє пресслужба Кабміну.
 
«Ціна буде зафіксована на рівні 7400 грн за тисячу кубометрів. Це дасть можливість місцевій владі не підвищувати тарифи для людей», — говориться у повідомлені.
 
Від початку військових дій наші енергетики повернули світло для більш ніж 4,5 млн українців. 85% родин на деокупованих територіях знову зі світлом. Вся Київщина знову з газом. Тривають ремонтні роботи на Чернігівському водоканалі –— на трьох із п’яти водонасосних станціях. Уряд виділив 150 млн грн, аби максимально швидко розв’язати цю проблему.
 
Вже відновлено водопостачання та водовідведення в Ірпіні, Бучі, Гостомелі та Ворзелі. Розпочато ремонт котелень. За його словами, якщо є проблеми з опаленням або сильно пошкоджені ТЕЦ, на місця виїжджають міністри.
 
«В усіх областях щодня працюють комісії, які фіксують пошкодження. У чотирьох — зараз зафіксовано 35 тисяч пошкоджених або зруйнованих об’єктів. Майже 75% з цих 35 тисяч розташовані на Київщині. По Харківщині, Миколаївщині, Донеччині та Луганщині зараз важко робити оцінку, адже активні бої та постійні обстріли там не припиняються», — зауважив Денис Шмигаль.
 

Глава Уряду також дав завдання профільним міністерствам з місцевою владою протягом місяця підготувати плани проходження опалювального сезону у деокупованих містах і селищах. 

 
Коментарі (0)