ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКабмін запровадить компенсації за зруйноване житло на окупованих територіях

Кабмін запровадить компенсації за зруйноване житло на окупованих територіях

Місто Мелітополь тестує пілотний проєкт функції компенсації за пошкоджене житло на тимчасово окупованих територіях

 

Місто Мелітополь тестує пілотний проєкт функції компенсації за пошкоджене житло на тимчасово окупованих територіях.

Про це розповіла заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталя Козловська під час підсумкової зустрічі команди Міністерства з главами дипмісій та громадськістю.

За її словами, Україна може запровадити компенсації за пошкоджене житло, що перебуває на тимчасово окупованих територіях уже наступного року.

Окрім цього, серед планів на 2024 рік Наталія Козловська визначила:

Роботу над Законом "Про основні засади житлової політики", до розробки якого залучено експертів та міжнародні організації.

Зробити відновлені об'єкти на 100% безбар'єрними. Для досягнення мети впровадять систему контролю за дотриманням стандартів безбар'єрності, запровадження нових та удосконалення наявних стандартів інклюзивності інфраструктури, навчання відповідних фахівців у сфері, роботу з громадами тощо.

Заступниця міністра зазначила, що комісії з оцінки пошкодженого та знищеного житла розпочали роботу в травні 2023 року. Вони перевіряють та оцінюють житло згідно зі спеціальним чек-листом, визначають суму компенсації. На термінові ремонти українцям виплатили понад 2 мільярди гривень.

За її словами, в Україні також розпочали реформування Житлового кодексу. У нову житлову політику інтегрують найкращі європейські та світові практики.

Ми ставимо перед собою завдання допомогти кожному українцю розв'язати своє питання швидко та ефективно. Житло має бути доступним, а всі процеси - прозорими та цифровізованими, - наголосила Наталія Козловська.

Також цього року уряд працював над плануванням комплексного відновлення громад. Громади створюють свої програми на основі ухваленого минулого року закону.

Наразі над програмами комплексного відновлення працює 14 областей, а програма Київської області вже затверджена, зазначила заступниця міністра.

 

 

 
Коментарі (0)