ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін запустив програму допомоги при оренді житла

Кабмін запустив програму допомоги при оренді житла

Грошову допомогу на оренду житла можуть отримати дитячі будинки сімейного типу, батьки-вихователі яких є внутрішньо переміщеними особами

 

Грошову допомогу на оренду житла можуть отримати дитячі будинки сімейного типу, батьки-вихователі яких є внутрішньо переміщеними особами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Допомога надається благодійною організацією "СОС Дитячі Містечка".

Умови надання грошової допомоги:

Подати заявку можуть дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), батьки-вихователі/мати- або батько-вихователь яких є ВПО. Першочергово допомогу надають ДБСТ, які виїхали з тимчасово окупованих територій або тих, де ведуться активні бойові дії.

Один заявник (який є законним представником дітей і діє від імені сім'ї) може отримати такий вид грошової допомоги лише один раз на узгоджений термін в організації або програмі.

ДБСТ проживає на території України, крім тимчасово окупованих населених пунктів, територій активних та можливих бойових дій.

Наразі територіями активних бойових дій визначено Донецьку, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку та Херсонську області.

Для участі в програмі заявникам необхідно звернутися до уповноважених органів та служб у справах дітей за місцем свого перебування. Вони, своєю чергою, надішлють офіційний лист-звернення щодо надання такої допомоги для дітей, які перебувають у ДБСТ, з урахуванням зазначених вище критеріїв, - розповіли в Мінреінтеграції.

Лист потрібно надіслати на електронну адресу організації: office@sos-ukraine.org.

Допомога виплачується до грудня 2024 року включно. Розмір виплати залежить від кількості дітей у ДБСТ, але не може бути більшим за 22 372 гривні на місяць.

 

 

 
Коментарі (0)