ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін затвердив обов'язковий продаж електроенергії лише на електронних аукціонах

Кабмін затвердив обов'язковий продаж електроенергії лише на електронних аукціонах

Відтепер виробники електричної енергії, незалежно від форми власності, здійснюють продаж електричної енергії за двосторонніми договорами виключно на електронних аукціонах
На засіданні Кабінет Міністрів ухвалив розроблену Міністерством енергетики постанову «Про внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами», про це повідомила пресслужба Уряду.
 
Відтепер виробники електричної енергії, незалежно від форми власності (окрім тих виробників, яким встановлено «зелений» тариф та виробників електричної енергії, які за результатами аукціону набули право на підтримку), здійснюють продаж електричної енергії за двосторонніми договорами виключно на електронних аукціонах.
 
Таким чином створюються рівні умови для торгівлі електричною енергією на ринку двосторонніх договорів для всіх категорій виробників електричної енергії.
 

«Нові правила стимулюватимуть і виробників, і споживачів зосереджуватись на довгострокових контрактах. Споживачі отримуватимуть електроенергію за стабільною ціною впродовж тривалого періоду, виробники – можливість фінансового збалансування підприємств та реалізацію довгострокових планів розвитку компаній», - говориться у повідомлені. 

 
Коментарі (0)