ГоловнаНовини ЖКГТранспортКабмін затвердив розмір плати за проїзд по платних дорогах

Кабмін затвердив розмір плати за проїзд по платних дорогах

Кабінет міністрів України затвердив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільними дорогами загального користування, побудованими на умовах концесії
Кабінет міністрів України затвердив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільними дорогами загального користування, побудованими на умовах концесії, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
"Сьогодні, 23 грудня, на своєму засіданні уряд затвердив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільними дорогами загального користування, побудованими на умовах концесії. Він визначатиметься відповідно до категорії транспортних засобів та за кожний кілометр автошляху", - йдеться в повідомленні.
 
Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що міністерство хоче залучити приватних інвесторів на ринок українських автошляхів.
 
"Для цього вже розроблена перша програма ДПП у дорожній галузі roadppp.in.ua, в рамках якої на першому етапі ми відновимо 6 потенційних пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км. Сьогоднішнє рішення Уряду дозволить створити правові підстави для реалізації таких проектів з будівництва автошляхів на умовах концесії. Крім цього, це сприятиме підвищенню зацікавленості з боку приватних інвесторів брати участь у концесійних проектах в дорожньому секторі України", - пояснив Криклій.
 
Вартість за разовий проїзд автомобільними дорогами загального користування коливатиметься від 80 копійок до 4,6 гривень.
 
 

Зараз в Україні немає платних доріг. В майбутньому платною може стати ще не побудована 84-кілометрова дорога Львів - Краківець у Львівській області. Також платною може бути нова Київська обхідна дорога, проєкт якої презентували літом 2020 року. 

 
Коментарі (0)