ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін встановив єдину ціну на газ

Кабмін встановив єдину ціну на газ

Кабінет міністрів України змінив єдину ціну на газ, максимальна вартість якого зменшена до 6 тис. 879 грн за 1 тис. куб. м.

Кабінет міністрів України змінив єдину ціну на газ, максимальна вартість якого зменшена до 6 тис. 879 грн за 1 тис. куб. м. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду.

Віце-прем'єр-міністр С.Кубів, доповідаючи зміни до постанови, зазначив, що виходячи з прогнозованої ціни на газ на європейському ринку на базі котирувань, а також витрат на транспортування до західного кордону України, ціна газу як товару встановлюється на рівні 4942 грн за тис. куб. м.

"Граничний розмір роздрібних цін на природний газ з урахуванням усіх тарифів та ПДВ для побутових споживачів встановлюється на єдиному рівні 6879 грн за тис. куб. м. При цьому для побутових споживачів роздрібна ціна зменшується з 71,88 коп. до 68,80 коп. за кубічний метр", - зазначив С.Кубів.

Також він додав, що для релігійних організацій граничний рівень роздрібних цін на природний газ з урахуванням усіх тарифів та ПДВ встановлюється на рівні 3913 грн за тис. куб. м.

Змінення ціни на газ члени уряду підтримали одноголосно.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Квітня 2016 p. 21:28
Вже з лютого 2016 року оплату за газ зненацька збільшили у 2 рази(!). У такому разі природньо було б перерахувати субсидію, тобто збільшити її, як мінімум , у 2 рази, адже субсидія розраховувалась по старій ціні. Чому досі це не зроблено? Обманом чи шахрайством це важко назвати, оскільки останні припускають все-таки якесь мистецтво фокусника, а тут просто наглий грабунок.