ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін змінив порядок розрахунку тарифів на тепло

Кабмін змінив порядок розрахунку тарифів на тепло

Кабмін вніс зміни в Порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб населення, установ і організацій, що фінансуються з державного або місцевого бюджету і встановив двоставковий тариф

Кабінет міністрів вніс зміни в Порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб населення, установ і організацій, що фінансуються з державного або місцевого бюджету і встановив так званий двоставковий тариф. Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму останньому позачерговому засіданні від 28 жовтня.

Вказується, що на даний момент основною величиною для розрахунку формули середньозваженого тарифу є той тариф, який був встановлений для того чи іншого суб'єкта господарювання в поточний момент.

На своєму останньому засіданні Кабінет міністрів України поставив ввести так званий двоставковий тариф, який складається з умовно-змінної частини та умовно-постійної частини тарифу.

При цьому сам порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію таких змін не передбачає, тому в подальшому це проблема потребує додаткового правового регулювання.

Нагадаємо, що за перші 10 днів останнього місяця літа помітно зросла вартість електроенергії - показник, який називається «на добу вперед».

Станом на 13 серпня ціна на нього склала 1 317,30 грн. / МВт-год, це на 5,8% більше, ніж за декаду в липні. Також цей показник порівняли і з загальним липневим - він вище майже на 6%.

 

 

 
Коментарі (0)