ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін звинувачує майбутній локдаун в зриві зростання ВВП

Кабмін звинувачує майбутній локдаун в зриві зростання ВВП

Зростання ВВП України на 4% в цьому році можливий, якщо в країні не запровадять черговий локдаун

Зростання ВВП України на 4% в цьому році можливий, якщо в країні не запровадять черговий локдаун. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав на своїй сторінці в Facebook, кажучи про економічне відновлення за дев'ять місяців 2021 року.

Шмигаль вважає, що єдина перешкода для впевненого відновлення української економіки - нова потужна хвиля коронавируса, яка змусить Уряд ввести додаткові карантинні обмеження.

"Ми очікуємо, що нинішнє зростання ВВП складе близько 4%, і це буде означати, що Україна відіграла падіння економіки в результаті коронакрізіса. Єдине, що може перешкодити цим сценарієм, - це чергова потужна хвиля коронавируса, з - за якої доведеться вводити додаткових карантинних обмеження», - упевнений прем'єр-міністр.

Разом з тим він назвав головні чинники, які сприятливо впливають на економічне зростання.

По-перше, це стабільне збільшення споживчого попиту, яке призвело до зростання роздрібної торгівлі в цьому році на 13%. Це один з ключових чинників позитивної динаміки ВВП.

"Вперше в історії незалежності середня зарплата перевищила 500 доларів", - зазначає Шмигаль.

По-друге, запевняє чиновник, збільшуються інвестиції і помітне пожвавлення в сільському господарстві.

У будівельному секторі відзначають зростання майже на 2%, в тому числі і через програму Президента "Велике будівництво".

Шмигаль запевняє, що позитивну динаміку також демонструють машинобудування (на 7%), металургія (на 7%) і хімічна промисловість.

 
Коментарі (0)