ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКабмін звільнив працівників «Нафтогазу»

Кабмін звільнив працівників «Нафтогазу»

У НАК «Нафтогаз України» кадрові зміни. Кабінет Міністрів звільнив двох перших заступників голови підприємства. Зокрема, один з них піде за власним бажанням, інший – через відмову у наданні допуску до держтаємниці.

Кабінет Міністрів звільнив з посад перших заступників голови НАК «Нафтогаз України» Валентина Франчука та Ігоря Прокопова. Відповідні рішення закріплені урядовими розпорядженнями № 687-р і 688-р від 6 серпня, розміщенними на «Урядовому порталі».

Відповідно до тексту розпоряджень, пан Франчук звільнений «у зв'язку з відмовою у наданні допуску до держтаємниці», а пан Прокопів - за власним бажанням. До речі, пан Прокопів з липня 2014 року очолює «Укртрансгаз».

«Раніше Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук першого заступника голови «Нафтогаз України» Валентина Франчука, який зник з поля зору українських правоохоронців 30 квітня 2014 року. Пан Франчук підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ст.191 ч.5 (привласнення, розтрата чужого майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України», – пише «Українська правда».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна має сильний аргумент для зняття Стокгольмським арбітражем умови «бери або плати» в контракті на купівлю природного газу у російського «Газпрому». Окрім того, експерти наполягають, на істотному зниження ціни на газ.
 
Коментарі (0)