ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін скасував монополію обленерго на продаж багатозонних лічильників електроенергії

Кабмін скасував монополію обленерго на продаж багатозонних лічильників електроенергії

Побутовий споживач зможе самостійно купувати лічильник з диференційованим обліком за періодами часу. Раніше це можна було зробити виключно у обленерго.

Кабінет міністрів України скасував монополію обленерго в частині продажу населенню багатозонних лічильників електроенергії.

Відповідні правки до "Правил користування електроенергією для населення" були внесені сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України.
 
"Побутовий споживач зможе самостійно купувати лічильник з диференційованим обліком за періодами часу. Раніше це можна було зробити виключно у обленерго. Друге: електропостачальна компанія зобов'язана прийняти наданий побутовим споживачем прилад обліку. І останнє ... встановлюємо чіткі терміни на параметризацію лічильників: три дні для міста, п'ять днів для села", - сказав голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк.
 
Він також повідомив, що регулятор знаходиться на фінальній стадії вирішення питання щодо впровадження стандартних правил підключення до електроенергії потужністю до 5 МВт.
 
Коментарі (0)