ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВартість електроенергії для Криму зросла

Вартість електроенергії для Криму зросла

Україна підвищила вартість електроенергії для Криму. Міненерго вважає недоцільним припиняти поставки енергоресурсу до півострова.

Україна підняла вартість електроенергії, яка поставляється на території тимчасово окупованого Криму на 15%. Про це повідомив Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає УНІАН

«Ми підняли вартість до 3,95 рублів за Вт/год у минулому місяці», - заявив пан Демчишин.

За його словами, на сьогодні Крим у пікові години споживає близько 1 ГВт електроенергії. Тому припиняти поставки енергоресурсу на півострів з материкової частини України є недоцільним.

«Ви бачили ініціативну групу про припинення поставок електроенергії до Криму. Це політичне рішення, звичайно. Як мені здається, на даний момент припиняти поставки електроенергії, напевно, не зовсім правильно», - сказав Міністр.

Примітно, за повідомленням прес-служби Міненерго, у ніч з 19 на 20 жовтня поблизу с.Чонгар було пошкоджено дві опори повітряної лінії «Мелітополь-Джанкой» 330 кВ. За інформацією, причиною руйнувань є вибухові предмети.

Зазначається, лінія була тимчасово вимкнена. Проте, в даний час енергозабезпечення півострова здійснюється згідно узгодженого добового графіку без обмежень.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше , мешканцям будинків на кількох вулицях Тернополя відключили електроенергію. Знеструмлення пояснюють проведенням ремонтних робіт.

 
Коментарі (0)